FXDaytrader - Light...
 
Meldingen
Alles wissen

[Sticky] FXDaytrader - Lightweight Robotten


FXdaytrader I Robert
Berichten: 14
Admin
Topic starter
(@fxdaytrader-i-robert)
Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met de creatie van een aantal robotten die ieder een zeer specifiek doel hebben. Ik noem ze voor het gemak "Lightweight" robotten. Niet zozeer omdat ze weinig computer resources in beslag nemen ( dat doen ze toch al niet 😎 ), maar meer door de eenvoud van dit soort robotten. Ze zijn door de beperkte opties zeer makkelijk in gebruik te nemen, ook voor beginners!

1. Robot - Partial Close

Partial Close is een robot die zorgt voor een automatisch gedeeltelijke, of volledige sluiting van trades. Een sluiting vindt plaats onder voorwaarde dat een trade een bepaalde winst in pips heeft behaald. Daarnaast is de grootte van een sluiting te bepalen. Willen we als trader bijvoorbeeld de helft van een trade sluiten wanneer deze een bepaalde winst heeft bereikt, of slechts voor 1/4? Van te voren worden bovenstaande opties volledig bepaald door de gebruiker. Partial Close werkt op iedere koop- en verkooptrade binnen het valutapaar grafiek waarop deze robot geactiveerd staat. 

Voorbeeld:  op 1.15000 EUR/USD willen we een kooptrade openen met 0.10 aan trade volume. We stellen hierbij van te voren in dat de robot op 25 pips winst 50% moet sluiten van de winst die we op dat moment hebben. De overige 50% dient hierbij open te worden gelaten voor een latere handmatige, of take profit sluiting. 

2. Robot - Breakeven Stops

Breakeven Stops is een robot die we gebruiken bij automatische stop-loss verplaatsingen, onder voorwaarde dat een trade zich op een bepaalde winst in pips bevindt. Zowel het benodigde pips in winst aantal, als het prijsniveau van onze nieuwe stop-loss zijn beide te bepalen in het robot optiescherm. Breakeven Stops werkt op iedere koop- en verkooptrade binnen het valutapaar grafiek waarop deze robot geactiveerd staat.  

Voorbeeld:  Op 1.15000 EUR/USD willen we een kooptrade openen, met een stop-loss van 20pips. We stellen hierbij van te voren in dat de robot op 10 pips winst bestaande stop-loss van  20pips mag verzetten naar een nieuw niveau van 1pip. Met andere woorden, wanneer we een winst van 10pips hebben behaald riskeren we in het negatieve scenario slechts 1pip verlies.

3. Robot - Cut losers, Run winners

Cut losers, run winners is een robot waarbij we winnende trades willen laten doorlopen, en het verlies op lopende verliezen willen beperken. We doen dit aan de hand van tijd, waarbij we aangeven dat nadat een bepaalde tijd is verstreken de trade winstgevend moet zijn. Indien deze niet winstgevend is na ingegeven tijd zal de trade automatisch deels of volledig worden gesloten. Met andere woorden, indien we verliezen hebben op een trade na verstreken tijd “x” nemen we het verlies (cut losers), maar laten we de winnaars doorlopen (run winners). Cut Losers, Run winners werkt op een eenmalige koop- of verkooptrade binnen het valutapaar grafiek waarop deze robot geactiveerd staat. Indien deze robot gebruikt moet worden op een nieuwe toekomstige trade zal deze opnieuw moeten worden toegevoegd aan desbetreffende valutapaar grafiek.

Voorbeeld: We openen op 1.15000 EUR/USD een kooptrade met 0.10 aan trade-volume. We geven hierbij op voorhand aan dat de trade binnen 120 minuten gevalideerd moet zijn. Met andere woorden, de trade moet zich met lopende winsten bevinden nadat een periode van 120 minuten is verstreken. Indien de trade zich na deze periode met een lopend verlies bevindt, willen we 50% van deze trade sluiten. De overige 50% dient hierbij open te worden gelaten voor een latere handmatige, of take profit sluiting.

4. Robot - Prenews & Midnight close

Dit is een robot waarmee we als gebruiker eenvoudig een tijdstip kunnen opgeven waarop alle lopende trades gesloten moeten worden. We bepalen van te voren op welke valutaparen de trades gesloten moet worden, alsmede het tijdstip. Dit is uiterst handig in het geval dat we belangrijk nieuws verwachten op een valutapaar waarop we huidige of toekomstige trades hebben. Het open houden van een trade tijdens belangrijk nieuws als een rente-besluit, of rond middernacht brengt namelijk risico's met zich mee. Zo zijn de transactiekosten hoger, en hebben we het risico dat de prijs een bestaande stop-loss deels negeert, waardoor het verlies hoger is dan oorspronkelijk gedacht. 

Voorbeeld: We openen op EUR/USD om 9:00 's ochtends wederom een kooptrade, maar zien dat de prijs om 12:00 nog niet veel heeft gedaan. Hier balen we van want we verwachten rond 13:45-14:00 een ECB rente-besluit. Daarom zetten we de eindtijd voor deze trade op 13:40; de trade zal volledig worden gesloten op dit tijdstip, ongeacht of deze zich met lopende winsten of verliezen bevindt.


Officiële robot pagina gelanceerd! Download bovenstaande robotten vanaf deze pagina

Op onze nieuwe officiële robot-pagina van FXDaytrader.nl zijn zowel de hier geposte lightweight, als heavyweight oplossingen terug te vinden. Je vindt hier gebruik beschrijvingen, gratis download opties, en overige belangrijke informatie. Klik hier om direct naar deze pagina te gaan.

Deze topic zal openblijven voor een stuk support & feedback op bovenstaande lightweight oplossingen. Onze heavyweight oplossingen Lijntrader en Breakout Assistant hebben ieder een eigen topic voor informatie en support. 

Onderwerp trefwoorden
Deel: