FXDaytrader - Lijnt...
 
Meldingen
Alles wissen

[Sticky] FXDaytrader - Lijntrader


FXdaytrader I Robert
Berichten: 14
Admin
Topic starter
(@fxdaytrader-i-robert)
Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Lijntrader is een robot die het leven als trader makkelijker maakt door op een intuïtieve manier pending orders te plaatsen. Daarnaast kan de gebruiker de transactiekosten (spread) beheersen op market orders die op aangegeven prijs ter uitvoering worden gebracht. Het is een standaard robot die voor iedereen te downloaden valt. In deze topic vind je een korte introductie over het product, advies, hulpbronnen en de download zelf. Daarnaast zal deze topic bedoeld zijn voor meningen, ervaringen, tips en ondersteuning.

FXDaytrader - Lijntrader

Deze robot is multifunctioneel, in de zin dat afhankelijk van jou als trader en strategie je eenvoudig kan kiezen tussen twee verschillende modi:

Pending order mode: lijn drag & drop

Een pending order wordt ook wel een wachtende order genoemd, waarbij deze enkel actief wordt nadat prijs een pending order prijs niveau heeft bereikt. De normale manier van het plaatsen van pending orders in Metatrader 4 en 5 is op sommige vlakken wat ouderwets en vergt tijd. Met de pending order lijn drag & drop slepen we eenvoudig de lijnen voor trade opening, winst en verlies naar gewenste prijzen. Nadat we het type pending order zien veranderen in de bijbehorende mini-terminal drukken we op de knop voor het plaatsen van een pending order. Deze zal direct worden geplaatst.

Market order mode: stealth

Een market order wordt ook wel een directe order genoemd, ofwel een actieve order met vrijwel direct een lopend verlies of winst. Normaal kunnen we in Metatrader 4 en 5 enkel een market order uitvoeren op de huidige prijs.  Met de market order stealth mode kunnen we echter zorgen dat we market orders op een aangegeven hogere of lagere prijs laten uitvoeren. Een market stealth order kan worden gezien als een onzichtbare wachtende order waarvan alleen wij weten dat deze zich in de markt bevindt. Het grote voordeel bij dit type order is dat wij als trader een stuk veiligheid kunnen inbouwen. We kunnen namelijk op voorhand bepalen in wat voor omstandigheden een market order mag worden uitgevoerd. We geven hierbij aan dat een market order enkel mag worden uitgevoerd indien de transactiekosten (spread) zich onder een bepaald niveau bevinden. Hiermee voorkomen we dat verwacht of onverwacht nieuws zorgt voor onvoorziene hogere kosten op onze trades.

------

Welke modus moet ik gebruiken?

Het type modus dat je als trader kiest hangt af van jouw persoonlijke afweging tussen de voor- en nadelen:

1. Voor- en nadelen pending order mode 

Voordelen: Snelle plaatsing van orders, Metatrader 4/5 kan worden afgesloten na plaatsing pending orders 

Nadelen: Niet mogelijk om op voorhand maximaal toegestane transactiekosten te bepalen. Nieuws kan hierbij zorgen voor extra kosten, of voor een uitvoer van pending orders op ongewenste prijzen. Met dit laatste wordt bedoeld dat bijvoorbeeld een buy-stop pending order wordt geactiveerd wanneer de vraagprijs dit pending order prijsniveau heeft bereikt.   

2. Voor- en nadelen market order mode

Voordelen: Veilig traden door controle op spread type transactiekosten, voorbereid op nieuws of andere risico's die eventueel voor onvoorziene kosten kunnen zorgen

Nadelen:  De computer moet aanblijven, waarbij Metatrader 4/5 open staat. Daarnaast moet er sprake zijn van actief stabiel internet, of een VPS dienst. 

------

In principe hangt het type modus in de meeste gevallen af van het bedrag waarmee je speelt, en/of wat je doelen hierbij zijn. Een startende trader met een klein instapbedrag kan bijvoorbeeld makkelijk uit te voeten met normale pending orders. Een trader die met grotere bedragen speelt, en/of trading trackrecords publiekelijk heeft gemaakt, zal daarentegen meer baat hebben bij de market order mode. Deze wil namelijk stabiele resultaten, en simpelweg niet een grote som geld aan onvoorziene transactiekosten.

Wat tot slot kan bijdragen aan het kiezen van een modus is het type broker waarbij je handelt. Brokers met een dealing desk worden vaak gezien als partijen die een belangenverstrengeling hebben met jou als klant. Deze brokers nemen namelijk de andere zijde van jouw trade in, om te zorgen dat er regelrecht transacties kunnen plaatsvinden. Een onzichtbare market order geeft in dit scenario voor sommige traders wat meer discretie en vertrouwen. Of dealing desk brokers daadwerkelijk erop uit zijn om jouw stop-loss te raken laat ik in het midden. Er is hedendaags namelijk een zeer strikte regelgeving en toezicht waardoor dit soort praktijken amper voorkomen, tenzij je je inschrijft bij een broker met geen erkende regulering.

------

Hulpbronnen

Officiële robot pagina: FXDaytrader - Lijntrader

Werking en instructie video: Bekijk deze video

------

Download

Lees voor het downloaden de juridische disclaimer (!): Juridische disclaimer

Download het bestand voor Metatrader 4: FXDaytrader - Lijntrader MT4

Download het bestand voor Metatrader 5: FXDaytrader - Lijntrader MT5

Onderwerp trefwoorden
2 Antwoorden
Aart
Berichten: 1
 Aart
(@aart)
Nieuw lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Bedankt voor dit hulpmiddel, handig! Het plaatsen van pending orders werkt bij mij naar behoren. Andere orders heb ik persoonlijk nog niet geprobeerd.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
FXdaytrader I Robert
(@fxdaytrader-i-robert)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Lid
Berichten: 14

Hoi Aart, top dat je het goed kan gebruiken!  

Pending orders zijn binnen deze robot tamelijk laagdrempelig te plaatsen. 

Ik ben ook benieuwd of iemand de market mode gebruikt, en zo ja, wanneer 👍🏼

Beantwoorden
Deel: