IC Trading

IC Trading

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Korte mededeling over IC Markets omstreeks 2024

Europese klanten hebben de keuze te handelen via icmarkets.eu, of via ictrading.com

Via de knoppen op deze pagina wordt u doorverwezen naar de inschrijfpagina van ICTrading. Voordat u deze klikt kan het belangrijk zijn onderstaande informatie over een bepaalde verandering binnen ICMarkets.com door te lezen.

Deze verandering heeft sinds 1 jaar plaatsgevonden binnen IC Markets. Voorheen hadden Europese klanten namelijk de keuze zich in te schrijven bij IC Markets global, waarbij deze met een ruime hefboom van 1:500 konden handelen. Helaas kwam er een restrictie die dat verhinderde; Europese klanten konden zich enkel nog inschrijven bij IC Markets EU, waarbij een maximale hefboom van slechts 1:30 geldt.  Gelukkig is daar sinds 2 maanden een oplossing voor bedacht, waarbij ook Europese klanten weer kunnen handelen met een ruime hefboom van 1:500. Via de knoppen op deze pagina maakt u automatisch gebruik van deze oplossing.

Persoonlijk ben ik zeer blij dat deze oplossing eindelijk beschikbaar is voor Europese klanten. Verdere argumentatie en verschillen kan u vinden in onderstaande tab.

 

Begrepen - breng me naar de website van IC Trading

IC Markets heeft wereldwijde regulering, waarbij het ook Europese regulering moet hebben om binnen Europa zaken te doen. Het doet dit via financieel regelgevende autoriteit CySEC, te vinden in Cyprus. Europa heeft een zeer strenge regelgeving als het gaat om financiële markten en bedrijven die hierin als tussenpersoon of dienstverlener fungeren (waaronder brokers).

Waar dit uiteraard ten gunste is van bescherming van klanten, zijn veel traders van mening dat Europese regelgevende autoriteiten hierin zijn doorgeschoten.   Het beste voorbeeld hierbij is een verplichte hefboom verlaging naar maximaal 1:30 onder Europese brokers, in 2021 actief geworden. Deze verandering had rechtstreeks invloed op traders met relatief kleine accounts. Met een lagere hefboom is er namelijk minder vrije marge beschikbaar, wat betekend dat tradeposities over het algemeen veel kleiner moeten zijn.  Met een klein account en hefboom 1:30 is het dan ook helaas bijna niet meer mogelijk om enige vorm van betekenisvolle winsten te krijgen.

Zodoende is er over een oplossing nagedacht waarbij ook Europese klanten weer toegang hebben tot de flexibiliteit van een 1:500 hefboom, waarbij transactiekosten, server-snelheden, en betrouwbaarheid uiteraard hetzelfde blijven. Deze oplossing is er gekomen in de vorm van IC Trading. IC trading is als het ware een directe kloon van IC markets Europe, waarbij alles hetzelfde is. Het enige verschil zit hem in de toezichthouder. Waar IC Markets Europe wordt gereguleerd door het eerder genoemde CySEC, is dit voor IC Trading de FSC (Financial Services Commission of Mauritius).

Veel Europese traders maken al gebruik van IC Trading. De belangrijkste reden hiervoor is omdat er via IC Trading nog steeds met een hefboom 1:500 kan worden gehandeld. Dit zorgt voor minder marge vereisten, waardoor er ook met een relatief klein account betekenisvolle posities kunnen worden geopend.

Mede door bovenstaande redenen handel ik zelf ook via IC Trading. Ik beveel IC Trading dan ook ten zeerste aan, zeker onder traders die met een relatief klein account toch leuke winsten willen maken.

Dé community voor forex daytrading