Meldingen
Alles wissen

[Sticky] IC Markets


FXdaytrader I Robert
Berichten: 14
Admin
Topic starter
(@fxdaytrader-i-robert)
Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

IC Markets: mijn ervaringen

Ik open deze topic omdat ik graag ervaringen rondom IC Markets wil delen. Ik handel zelf al een aantal jaar via deze broker, en heb in de loop van de tijd zowel sterke als zwakke punten gezien. Het sterkste punt vind ik toch wel de zeer lage transactiekosten, samen met de hoge server- en orderuitvoer snelheden. Ik heb zelden gezien dat een order vertraging heeft, of op een slechtere prijs wordt uitgevoerd (slippage). Dat in combinatie met stabiele gemiddelde spreads rond de 0-0.5 op de meeste major valutaparen is toch wel heel vermakelijk. Zeker als korte termijn trader / daytrader heb je met dit soort kosten en snelheden een behoorlijk voordeel.

Ik heb echter wel gemerkt dat er in de jaren dat ik bij deze broker trade weinig tot geen persoonlijk contact was via de mail en dergelijke. Ik doel hiermee op aangeboden podcasts, webinars, cursussen, of een simpele forex week forecast voor aankomende week. Het enige dat je als klant zal ontvangen zijn de strikt noodzakelijke e-mails, zoals marge waarschuwingen over je account, of een aankondiging voor mogelijke hefboom veranderingen door belangrijk nieuws dat later uitkomt (zoals brexit/presidentsverkiezingen etc). Nu hoeft bovenstaande natuurlijk geen nadeel te zijn, het hangt puur af in welke mate je een persoonlijke twist belangrijk vindt.

IC Markets VS Admiral Markets

Op deze website vind je een uitgebreide review van IC Markets, en van Admiral Markets. Het grappige aan dit verhaal is dat deze twee brokers nogal tegenpolen van elkaar zijn. IC Markets is gespecialiseerd in het laag krijgen van de kosten, waarbij je voordelig en snel orders kunt uitvoeren. Wellicht mis je hier echter het persoonlijke karakter of een community. Bij Admiral Markets is het juist andersom, de kosten liggen hier ietwat hoger, maar het contact, de aangeboden educatie en community zijn hier juist zeer sterke punten. Overigens zijn de kosten van Admiral Markets nog steeds voordelig wanneer vergeleken met een aantal concurrenten. 

Voor IC Markets vind je een uitgebreide review hier: IC Markets review

-------------------------------------------

Wat zijn jullie ervaringen met IC Markets?

 

 

Onderwerp trefwoorden
Deel: